Reparatii masini de spalat

Reparatii masini de spalat

Reparatii masini de spalat Bucuresti si Ilfov

Contactati-ne cu incredere la numarul 0762.135.072

In continuare puteti vedea o lista a catorva marci insotita cu manualele de utilizare ale acestora.

Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat Reparatii masini de spalat

Reparatii masini de spalat

va prezinta ISTORIA MASINILOR DE SPALAT

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii și-au spălat hainele prin cufundarea acestora în apa râurilor și lovirea acestora de pietre. Primele dispozitive inventate pentru spălarea hainelor au fost grătarele de lemn. În 1858, americanul Hamilton Smith a patentat mașina de spălat rotativă. Deși avea o formă care semăna cu mașina de spălat modernă, invenția lui Smith era încă acționată manual. Prima mașină de spălat acționată electric a fost inventată în Statele Unite în 1908, modelul Thor fiind brevetat de către Alva Fisher și introdus pe piață de compania Hurley Machine Company of Chicago.

În Europa, producția mașinilor de spălat automate nu a început decât la începutul anilor 50. În 2008, Universitatea din Leeds a dezvoltat un model de mașină de spălat care folosește doar 280 de mililitri de apă la un ciclu de spălare, mașină care ar putea revoluționa felul în care funcționează mașinile de spălat economisind cantități uriașe de apă și energie.

Reparatii masini de spalat

Înainte de a spăla rufele, acestea trebuie întotdeauna sortate: rufele albe, cele colorate, sintetice, delicate, de lână. Acestea nu ar trebui introduse amestecat în cuvă pentru o spălare. Indicațiile de spălare de pe etichetele hainelor trebuie respectate. Cele mai dificile pete se scot cu înălbitor înainte de spălarea hainelor în mașină. Hainele din materiale delicate ar trebui spălate folosind un program special al masinii. Înainte de punerea în mașina de spălat a rufelor, acestea ar trebui căutate in buzunare pentru a nu fi lăsate mici obiecte de metal (monede, agrafe), care pot deteriora utilajul.

Hainele ar trebui închise la nasturi sau la fermoare înainte de a fi puse în mașina de spălat. Cuva-tambur poate fi încărcată la maximum cu rufe din bumbac, însă doar la jumătate cu haine din fibre sintetice și doar la o treime cu haine delicate. Pentru o încărcare echilibrată (contra bătăilor în timpul centrifugării de stoarcere) este de dorit introducerea pentru o spălare în mașina de spălat atât a hainelor de dimensiuni mari, cât și mici. Doza de detergent trebuie potrivită în funcție de gradul de încărcare al mașinii. Pentru conservarea mașinii, aceasta ar trebui pusă în funcțiune de câteva ori pe an pentru un ciclu de spălare, fără încărcare cu rufe.

Reparatii masini de spalat

La începutul anilor 60 în România s-a început producția mașinilor de spălat semiautomate de mai multe tipuri: "ALBALUX", "CRINUL", "PĂLTINIȘ", "ELECTROBOBINAJ". Ele erau de 2 tipuri: Cu storcător și încălzire sau fără.În 1977 încep preocupările pentru fabricarea unor mașini cu tambur automate. În 1978 Nicolae Ceaușescu a trimis o echipă de ingineri în Italia,o țară cu tradiție în producția mașinilor de spălat automate,pentru a prelua o licență străină. S-a cumpărat licența în 1978,după modelul mașinii de spălat Sangiorgio, și astfel în 1979 începe producția mașinilor de spălat automate la întreprinderea mecanică Cugir. S-a început cu mașina tip "AUTOMATIC" cu 12 programe și apoi în 1981 cu "AUTOMATIC SUPER" cu 16 programe.

În 1993 tot la Cugir a început producția mașinilor tip "DIAMANT" o restilizare a primului tip de mașină automată. Din păcate producția a încetat în 2004. În România comunista Mașinile de spălat Automatic super cu 16 programe erau extrem de scumpe,ajungând să coste nu mai puțin de 5500 lei,iar mașina de spălat Automatic cu 12 programe să coste în jur de 4800 lei,echivalentul unui televizor color la acea vreme. Chiar și așa scumpă era greu de găsit multe fiind destinate exportului sau nomenclaturii comuniste. Se fabricau în jur de 2500-3000 de bucăți pe lună.Ele au fost disponibile în magazine după 1984.

Reparatii masini de spalat

În România s-au produs mărcile Albalux și Diamant la UM Cugir și Tehnoton la Iași.

Reparatii masini de spalat